vertegenwoordiger in boeken

Ik heb net een aantal boekhandels bezocht. Mijn product ziet er leuk uit en de meeste mensen zijn enthousiast. Bijna iedereen die ik bezocht wil het wel in consignatie leggen. Naarmate de  boekhandel gespecialiseerder is in gedichten worden de bestellingen groter.
Boekhandelaars zijn over het algemeen hoffelijk. Er was er maar eentje die mij aankeek alsof ik haar persoonlijke vijand was. Het is een klein winkeltje bij mij in de buurt dat gezien de naam en de collectie duidelijk bij mijn thema paste. Ik mocht het boekje uit de tas halen, maar zonder het in te kijken keek de potige vrouw mij zegevierend aan en zei: dank u wel.
Dat was het einde van het gesprek. Takkewijf.
Bij Polare doen ze niet meer aan in consignatie geven. Jammer maar ik heb toch nog een zekere hoop. Waarom vertel ik hier niet.
Ik merk wel dat ik dit alleen kan doen omdat ik gepensioneerd ben want het kost me onbeschrijfelijk veel tijd. Als ik er zakelijk naar zou kijken zou ik de inspanning tot 1/10 moeten verminderen. Voor dat efficiënter optreden krijg ik steeds meer feeling maar omdat ik dit niet doe om er aan te verdienen zet ik mijn inefficiënte optreden voort. Het is ook een soort vrijetijdsbesteding: een leerschool…al ben ik misschien te oud om de ervaring te kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.