Klaar om naar de drukker te gaan

De kogel is door de kerk. Mijn bundeltje is klaar om naar de drukker te gaan. Alleen de scancode moet nog worden ingevoerd. Dan kunnen boekhandelaren de informatie die is opgeslagen bij het ISBN nummer makkelijk lezen. Ik heb gekozen voor het linker ontwerp, of gekozen…als ik één ding heb geleerd zijn het de omstandigheden die bepalen wat je kiest. Of je de tijd nog wilt besteden bijvoorbeeld en  of je de mensen die zo hard voor je geploeterd hebben nog een keer aan het werk wilt zetten.
Ik ben keihard tegen mij zelf aangelopen. Tegen mijn onvermogen om beslissingen te nemen en tegen het feit  dat ik slecht omga met spanning.
Maar nu is er vooral opluchting en ik ben toch niet weinig trots dat het gelukt is. De volgende fase dient zich alweer aan. Nu moet ik aan de verkoop en de publiciteit gaan denken. Dat is natuurlijk het allermoeilijkste. Vanmorgen ga ik een lijstje  maken van wat ik de komende drie maanden wil doen. Een vriend die commerciëler is dan ik helpt me. Het stelt me gerust het is goed. Volgens hem is de belangrijkste voorwaarde voor succes dat je een lijst maakt met dingen die je moet doen en dat je die lijst ook echt afwerkt. Als je dat doet en het gaat alsnog verkeerd dan moet je berusten. Je hebt je best gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.