Een nieuwe omslag

jij en ik twee varianten voorplaat

Inmiddels heb ik een nieuw omslag ontwerp, maar helaas in twee varianten. Ik heb nooit geweten hoe moeilijk het is om iets goeds te ontwerpen. The devil hides in the details. En als je die twee varianen aan vijf en twintig mensen toestuurt komt er geen duidelijke winnaar uit. Het rechter ontwerp is spannender, het linker is uitgebalanceerder. C. bezweert me dat  haar ervaring haar leert dat mensen iets onduidelijks niet zullen lezen, laat staan oppakken. Moet ik haar geloven? Of moet ik afgaan op de groep mensen die wel eens gedichten koopt en die in meerderheid voor het eerste ontwerp kiest? En eigenlijk willen ze allemaal nog wat aan het ontwerp veranderen. De een met nog betere redenen dan de ander.
Ik houd niet van zelf beslissen. IIk blijf liever twijfelen. Maar de tijd dringt.
Welke van de twee zouden jullie nemen? O, nee…reageer  alsjeblieft niet. Ik heb al zo veel meningen gehoord.

 

3 reacties op “Een nieuwe omslag

 1. Ik vind beide omslagen niet sterk . Ik zou denken aan allen de tekst :” JIJ EN IK” op de omslag, in de breedte of van boven naar beneneden, Met flinke letters. Een grafisch ontwerp dus.

 2. Het omslag dat je eerder op het oog had (en dat inmiddels een gepasseerd station is) vond ik vanuit een esthetisch oogpunt eigenlijk beter. Maar ik ben visueel ingesteld. Mooie plaatjes spreken mij eerder aan dan mooie teksten. Naar mijn gevoel kan er ook “poëzie” zitten in andere dingen dan in teksten alleen. In de twee kandidaten die er nu liggen zie ik eigenlijk niet zoveel “poëzie”. Althans geen poëzie die tot het domein van “Jij en ik” behoort. Dat vond ik van het “oude” omslagontwerp nu juist wel. Maar ik behoor ook niet tot je doelgroep. Hopelijk heb ik je in ieder geval nog wat stof tot twijfelen bezorgd . . . .

 3. dag Jack,
  De linker vind ik beter. Maar die spleet (wat het ook moge zijn) is overbodig; je kan zo wel zien aan de vormpjes dat het een magnetisch bord is.
  Het idee/uitgangspunt vind ik leuk, maar ik zou (behalve die lijnen/spleet weghalen) nog wel even wat schuiven met die enveloppen om tot een bevredigend geheel te komen. En die getekende vlindertjes vind ik ook niet zo mooi; zoiets zou je kunnen verwerken in een wat gekleurdere en avontuurlijker bedrukte envelop. En/of een wat grotere magneet voor dat kruisje (hartvorm?)
  Hartelijke groet,
  Danielle van Hilten

  PS. Wil je ook op een site van mij reageren?
  http://www.saatchionline.com/beauxhil
  Je kunt de site bekijken, werken ‘liken’ of als ‘favoriet’ aanklikken. En je kunt ook stemmen op de foto die ik opgegeven heb voor de Showdown competitie. Wat dat is zie je vanzelf als je naar de site gaat. Alvast hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.